2020 rugsėjis
Neregėta Ispanija
Dėžėje buvo:
-
Murviedro Sericis Cepas Viejas Merseguera
-
Murviedro Galeam Dry Muscat
-
Murviedro Sericis Cepas Viejas Monastrel
Ispanija - viena iš didžiausių šalių vyno augintojų ir gamintojų. Taip pat Ispanija būna dažnas Lietuvių vyno mėgėjų pasirinkimas. Tad kodėl tai neregėta Ispanija? Rioja, Cava mes puikiai pažįstame, tuo tarpu Alicante regiono vynai ragaujami rečiau. Rugsėjį susipažinome su šiuo regionu.
2020 spalis
Chardonnay

Dėžėje buvo:
-
HARDY'S Nottage Hill Chardonnay
-
LOUIS JADOT Chablis AC
-
CHATEAU STE. MICHELLE Chardonnay
Degustacijų ciklą apie žymiausias pasaulio vynuoges pradedame nuo baltųjų vynuogių karalienės CHARDONNAY. Auginama visame pasaulyje, tačiau, priklausomai nuo klimato, dirvožemio, vyndario, visada skirtinga, visada turinti savitą stilių.
Dėžėje rasi tiek klasikinį Chablis, tiek modernaus gamybos stiliaus CHARDONNAY.
2020 lapkritis
Pinot Noir

Dėžėje buvo:
-
LOUIS JADOT Bourgogne Pinot Noir AC
-
VILLA MARIA Private Bin Pinot Noir
-
CONO SUR Reserva Especial Pinot Noir
Lapkričio mėnesį tęsiame degustacijų ciklą apie žymiausias pasaulio vynuoges. Šį kartą tai unikalioji ir elegantiškoji Pinot Noir. Pradedančiąjam ji kelia įtarimą, tačiau pažengusiųjų tarpe dažnai tampa mylimiausia vynuoge.
Nuo klasikinės Burgundijos iki vėsiųjų Zelandijos slėnių. Visa tai VINVIN dėžėje.
Speciali dėžė
VINVIN x Feel the Beef

Dėžėje buvo:
-
CONO SUR Reserva Especial Syrah
-
MURVIEDRO SERICIS Cepas Viejas Monastrell D.O.P Alicante
-
DELAS Cotes-du-Rhone Saint-Esprit Rouge AC
Šiai specialiąjai VINVIN dėžei turėjome užduotį sukurti "perfect serve" derinius su "Feel the Beef" brandinta mėsa.Aukščiau išvardintus vynus suporavome su:
-
FEEL THE BEEF Rib eye steak, 60 dienų brandinimo
-
FEEL THE BEEF T-bone, 60 dienų brandinimo
-
FEEL THE BEEF Strip steak (Marble beef), 30 dienų brandinimo
2020 gruodis
Burbulai

Šventinėje dėžėje buvo:
-
CASA CANAVEL Prosecco DOC brut
-
MARQUES DE CACERES Caba Brut D.O. Penedes
-
DEUTZ Brut Classic
Švenčių proga į filmavimą pasikvietėme svečią - somelje Viktoriją Pranevič. Ji papasakojo visus putojančių vynų gamybos išskirtinumus, subtilybes ir padėjo suprasti, kuo skiriasi putojančių vynų rūšys ir kodėl mes taip vertiname Šampaną.
2021 sausis
Syrah

Sausio dėžėje buvo:
-
DELAS Cotes-du-Rhone Saint-Esprit Rouge AC
-
CONO SUR Reserva Especial Syrah
-
CHATEAU STE. MICHELLE Syrah
Sausio mėnesį tęsiame pažintį su žymiausiomis pasaulio vynuogėmis. Šįkart - bene sodriausia vynuogė pasaulyje Syrah. Viskas apie jos kilmę, savybes ir žymiausius regionus Syrah degustacijos video.
2021 vasaris
Sauvignon Blanc

Vasario degustacijos svečias - Urtė DERVYNAS ( ). Vasario dėžės turinys:
-
CLARENDELLE Blanc Bordeaux AOC
-
VILLA MARIA Private Bin Sauvignon Blanc
-
SAUVION Tourane Sauvignon Les Eglantines
Vasario mėnesį kartu su Urte ragaujame ir diskutuojame apie aromatingąją Sauvignon Blanc. Viena iš seniausių ir žymiausių baltųjų vynuogių, kilusi iš Bordo, bet šiuo metu savo "namus" suradusi tolimojoje Naujojoje Zelandijoje. Apie tai ir daug daugiau smagiai ir nuotaikingai!
2021 kovas
Tempranillo

Šį mėnesį aptarėme net tris temas, o Kovo dėžės turinys:
-
MURVIEDRO Coleccion Tempranillo
-
MARQUES DE CACERES Crianza
-
MARQUES DE CACERES Reserva
Kovą dėmesio skyrėme ne tik, vynuogės rūšiai, kuri šį kartą buvo - tempranillo, bet ir bene žymiausiam Ispanijos
vyno regionui - Rioja. Trečia tema buvo brandinimo reglamentas, kuris yra labai aiškiai
apibrėžtas minėtame regione.